Carnavalsminnend Sittard kiest Marotteschlager 2015

Redactie Vastelaovend

Op kermiszaterdag 30 augustus a.s. vindt het traditionele Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer plaats. De -leidjeswédsjtried- van de Sittardse stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. Tijdens deze avond kiest vastelaovesminnend Sittard de schlager 2015. De verkiezing vindt plaats in de spiegeltent op cour Solanus, in een sfeervolle ambiance. De tent is vanaf 19.33 uur geopend, terwijl de wedstrijd om 20.33 uur begint. De entree, inclusief tekstboekje met stemformulier en pen, bedraagt -? 2,- per bezoeker vanaf 12 jaar.De jury bestaat uit een vakjury en alle overige aanwezigen. Dit jaar begeleidt de 12-mans live- formatie N'RGY! de diverse zangers en zangeressen. Als opwarmertje zingt het trio Maike, Jan en Ron de jubileumschlager 2014 -Zitterd dreet door-. Na deze terugblik dient schrijver/ componist Reinhard Wind de Thei Hunnekens wisseltrofee in te leveren. Daarvoor in de plaats krijgt hij een speciale oorkonde. Daarna richt iedereen de ogen en oren op het nieuwe seizoen.De volgende liedjes, in volgorde van optreden, zijn dit jaar in de finale terecht gekomen:

  • -Raar veugel- van Jan Dieteren (tekst) en Paul Erens (muziek) -Fees- van Peter Schaeks (tekst) en Jo Deusings (muziek)
  • -De sjoonste daag- van Maurice Indemans
  • -Oos Pappegey- van Wim Claessen (tekst) en Bert Poyck (muziek)
  • -Vastelaovesgeis- van Rob Hodzelmans
  • -Noe effe neit- van het duo Ed Geilen en Petro Willems
  • -Veer doon -t mit de Franse sjlaag- met tekst van John Smeets en muziek van Gian Prince
  • -Leifde is- met tekst van Jacqueline Kersemakers-Wilms en muziek van Rogier Sievers
  • -Miene ratata- van Miriam Bartels (tekst) en Theo Bartels (muziek)
  • -Raoze- met tekst/muziek van Thei Wessels
  • -Zitterd mien leif sjtad- van René Haustermans

Nadat deze nummers zijn gespeeld, passeren de refreintjes nogmaals de revue. Vervolgens mogen de stemgerechtigden hun stemmen uitbrengen. Daarbij dient de persoonlijke top drie aangegeven te worden. Nummer 1 krijgt drie punten, nummer 2 ontvangt twee punten en tenslotte de keuze op nummer 3 krijgt één punt in de eindtelling. Alle geldig uitgebrachte stemmen worden meegenomen in de eindtelling.Na een pauze, met een optreden, worden de nummers vier tot en met één bekend gemaakt. Deze zet De Marotte op cd, samen met onder andere een nieuw kindercarnavalsliedje, enkele nummers van de Marottekapel en van LKZH-winnaar -Neuge pils en eine sjoes- uit Einighausen. Nummer één van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer wordt uiteraard de Marotteschlager 2015. Aan de componist(en)/tekstschrijver(s) hiervan reikt Marianne Hunnekens-de Kok de Thei Hunnekens wisseltrofee uit. Deze trofee is vernoemd naar muzikant en componist Thei Hunnekens, die bekend staat als de grondlegger en jarenlange drijvende kracht achter het uitbrengen van Sittardse vastelaovesleidjes op geluidsdrager. Aansluitend vindt een afterparty plaats.Gedurende de avond doet De Marotte verslag via Twitter @

. Wie wil reageren, wordt verzocht de hashtag #

te gebruiken.

De nostalgische spiegeltent ook dit jaar weer sfeervolle decor Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer. http://t.co/Q3s3NahKL1 #ZVK14 - De Marotte Zitterd (@Marotte_Zitterd) August 27, 2014

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Ander Nieuws