Gesteggel over omroepnaam Maasduinen

Afbeelding: Istock

Maasland Radio uit Bergen overweegt juridische stappen te ondernemen tegen Nima uit Gennep omdat die zijn naam gaat veranderen in Omroep Maasduinen.

Verwarring
Volgens Vince Beijersbergen van Maasland Radio is de wijziging die Nima per 1 april wil doorvoeren in strijd met de Handelsnaamwet. Beijersbergen stelt dat Omroep Maasduinen een al door hem geregistreerde handelsnaam is. "Komende week zullen wij Nima hier een brief over sturen”, aldus Beijersbergen. "Als de naamsverandering inderdaad wordt doorgezet, stappen we naar de rechter. Want in dit geval kan er verwarring ontstaan. We wachten de feitelijke verandering even af omdat we intern nog rekening houden met een 1 aprilgrap.”

Duur grapje
Volgens bestuursvoorzitter Rob Stolk van Nima is de naamsverandering wel degelijk serieus. "We zijn hier al langer mee bezig. Het zou bovendien wel een duur grapje zijn.” Nima verandert van naam omdat Maasduinen breder bekend is in Noord-Limburg. "En niemand kan de naam Maasduinen claimen. Zo heet het gebied nu eenmaal. En Omroep Maasduinen is wat anders dan Maasland Radio.”

Op de hoogte
Volgens Stolk was hij al eerder teruggefloten als de naamsverandering niet toegestaan zou zijn. "Omroeporganisatie Olon en het Commissariaat voor de Media zijn al op de hoogte gesteld. Ik zie eventuele juridische stappen daarom met vertrouwen tegemoet.”

Door Daan de Hulster