Man onder schot gehouden vanwege melding aanslag met ambulance

Foto: Stil 1limburg-video

De politie heeft donderdagavond de bestuurder van een oude ambulance onder schot gehouden in Schimmert vanwege een nog openstaande melding waarin gedreigd werd met een aanslag met een oude ambulance.

Dat laat een woordvoerder van de politie weten. 

Ambulance
De politie kreeg donderdagavond rond 22:30 uur de melding van een oude ambulance die met de lichten aan op een industrieterrein in Schimmert werd aangetroffen.  

Omdat er nog een oude melding in het landelijke politiesysteem stond waarin gedreigd werd met een aanslag met een oude ambulance kwam de politie snel in actie. Uiteindelijk trof de politie de ambulance rijdend door Schimmert aan. 

Onder schot
De bestuurder van het voertuig negeerde vervolgens een stopteken, reed een eenrichtingsweg in en vertoonde vreemd rijgedrag. De politie wist hem op De Steeg tot stoppen te dwingen, waarna de man onder schot werd gehouden en ingerekend. 

Lees ook: Politie houdt bestuurder van oude ambulance onder schot

Alcohol
Uiteindelijk had het incident niets met de eerdere aanslag-melding te maken, volgens de woordvoerder. De man bleek een alcoholprobleem te hebben en kampte met een terugval. De man is vervolgens weer op vrije voeten gesteld. Wel hangt hem een boete boven het hoofd voor rijden onder invloed. 

Door Redactie