Fries opent informatiepunt over wietolie in Kerkrade

Rinus Beintema. Afbeelding: Mats van Soolingen

Rinus Beintema gaat in Kerkrade voorlichting geven over het gebruik van wietolie als middel tegen chronische pijn door ziektes als ALS, reuma en kanker.

Eind april opent in een winkelpand aan de Kaalheidersteenweg Social Club Parkstad. Het is na Leeuwarden, Groningen, Zwolle en Amsterdam de vijfde vestiging van de Friese stichting Suver Nuver.

Strafbaar
De wietolie kan alleen online worden besteld. Productie en verkoop ervan zijn strafbaar, informatie erover geven en het gebruik niet. "Ik heb geen vergunning nodig van de gemeente, want het is een infocentrum en heeft een sociale functie", zegt Beintema.

Drugsbeleid
De gemeente Kerkrade wil op korte termijn in gesprek met de wietactivist en oprichter van Suver Nuver. "Al zijn activiteiten moeten zich afspelen binnen de kaders van de wet, waaronder ook het gemeentelijk drugsbeleid", laat de gemeente weten. 

Door Benti Banach

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →
Kerkrade