Bunde krijgt ondanks hevige protesten toch tweede supermarkt

© De Limburger

De kogel is door de kerk: Bunde krijgt een tweede supermarkt. De Raad van State heeft de bezwaren tegen een Jan Linders vlakbij de bestaande Albert Heijn van tafel geveegd.

René Willems

Daarmee is de weg vrij voor de bouw van een Jan Linders aan het Sint-Agnesplein.

VerzetDe huidige ondernemers hebben zich daar altijd met hand en tand tegen verzet: zij vrezen dat met name de kleinere winkels die concurrentie niet aan kunnen en het loodje leggen. Alle argumenten die de winkeliers daarbij hebben aangevoerd, zijn nu door de Raad van State van tafel geveegd.

OnvermijdelijkDe winkeliers in Bunde hebben zich neergelegd bij het onvermijdelijke. De Raad van State heeft gesproken, zegt Meindert Dijkstra van de Albert Heijn. "En dat is het hoogste rechtscollege in Nederland", constateert hij, "wat kun je daar nog tegen inbrengen?"

Te laatHet rechtscollege ziet geen gevaar voor overbewinkeling en verwacht geen verkeersproblemen in Bunde. Volgens de winkeliers gaat de overheid uit van verkeerde aannames. Zij verwijzen daarbij naar een eerder, nooit gepubliceerd onderzoek waaruit zou blijken dat Bunde te klein is voor twee supermarkten. "Dat rapport zal ooit nog wel eens boven water komen", verwacht Dijkstra, "maar dat is voor ons te laat."

ImpulsWethouder Guido Houben is tevreden met de uitspraak van de Raad van State. De bouw van de nieuwe supermarkt - met daarboven twintig appartementen en ernaast een nieuw gezondheidscentrum - is volgens hem 'een belangrijke impuls voor de leefbaarheid in Bunde'.

Meest gelezen

Gemeenteberichten