Roofvogel valt hardloper aan: 'Schrok me een ongeluk'

Inzet: de foto die Ad Vollebergh van de vogel maakte. Foto: iStock/DL

Ad Vollebergh uit Melick ging afgelopen weekeinde een eindje hardlopen toen hem plots een onaangename verrassing te wachten stond.

Toen hij nietsvermoedend op weg was naar huis werd hij van achteren aangevallen door een roofvogel. 

Harde klap
"Ik loop altijd een rondje van vijf kilometer, naar Herkenbosch en dan terug naar Melick", begint Ad. Maar toen hij vrijdag aan zijn vaste parcours bezig was, voelde hij op de Kastanjelaan in Herkenbosch plots een harde klap op zijn schouder. "Dus ik draai me om, zie ik dat beest wegvliegen", vertelt hij. "Ik schrok me een ongeluk." Wat voor roofvogel het precies is, weet hij niet, maar hij denkt aan een buizerd. 

Ad besloot gewoon door te rennen, maar de vogel liet het er niet bij zitten. "Even later voelde ik weer een klap, dit keer op mijn hoofd. Ik heb wat geschreeuwd en met mijn armen gewapperd. Daarna kwam hij niet meer terug." 

Nestje
Toen hij zondag opnieuw ging hardlopen was het weer raak. "Toen ik thuiskwam, zag mijn dochter dat er wat krasjes op mijn hoofd zaten. Ze grapte al dat hij die kale plek misschien voor een nestje heeft aangezien." Na de twee onaangename ontmoetingen met de vogel zien ze Ad voorlopig niet meer op de Kastanjelaan. "Ik heb al een andere hardlooproute uitgestippeld", lacht hij. 

Het is niet bekend of meerdere mensen door de vogel zijn aangevallen.

Door De Redactie