Negentienjarige VVV-fan bedreigd en geïntimideerd bij jeugdwedstrijd

Foto: Facebook Awaydays Venlo

Bij een jeugdwedstrijd van VVV hebben supporters van Go Ahead Eagles zich flink misdragen. Een groepje mannen van de bezoekende ploeg bedreigde en intimideerde een 19-jarige vrouw en namen haar spandoek af.

Het incident vond plaats bij een duel tussen VVV O17 en Go Ahead Eagles 017. De wedstrijd werd op neutraal terrein gespeeld in Nijmegen. Het betrof de finale om promotie naar de eerste divise.  

'Kanslozen'
De Venlose supportsclub Awaydays uit op de eigen Facebook-pagina haar ongenoegen over de gebeurtenis. "Zolang dit soort 'kanslozen' zich al niet bij een jeugdwedstrijd kunnen gedragen, blijft normalisatie rondom Awaydays NL nog ver weg", is te lezen in het bericht. 

Overhandigd
De supportervereniging van de bezoekers uit Deventer heeft afstand genomen van de misdragingen. Ze meldt tevens dat het gestolen doek weer "in goede gezondheid is teruggekomen" en "persoonlijk zal worden overhandigd aan de trotse eigenaren."

Graffiti
In de bus van Go Ahead Eagles zijn op terugweg ook nog vernielingen aangericht. Er werd onder meer met graffiti gespoten en stukken van het voertuig werden afgebroken. De club uit Deventer laat weten enorm teleurgesteld te zijn in een deel van de supporters en dat hun vertrouwen beschaamd is. 

De wedstrijd eindigde overigens in een 3-0 nederlaag voor VVV, waardoor zij ook komend seizoen in de tweede divisie uitkomen. 

Door Redactie