Boze bewoners zetten verkeerspaaltjes te koop op Marktplaats

Door de paaltjes kan het verkeer niet meer verder in de Beekstraat. Foto: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Enkele van de omstreden paaltjes in hartje Schinveld zijn afgelopen weekend opnieuw weggehaald.

Een week eerder trokken onbekenden ook al een van de paaltjes uit, die de weg afsluiten voor doorgaand verkeer. Wie er achter de actie zit is onduidelijk.

Verzet
Wel is duidelijk dat er in Schinveld veel verzet is tegen de afsluiting van het centrum. Boze bewoners haalden 2227 handtekeningen op tegen het verkeersplan van de gemeente. Die paste het plan afgelopen week aan; er kwam een doorgang op de parkeerplaats aan de Bleekstraat.

Daar zijn de bewoners niet tevreden mee. De doorgang trekt verkeer aan dat niet goed weg kan vanwege het eenrichtingsverkeer in omliggende straten. Daardoor komt er meer sluipverkeer in woonstraten, waardoor nog meer overlast ontstaat. Die overlast nam door de afsluiting al toe.   

Ludiek
De paaltjes zijn nu te koop gezet op Marktplaats. Eerder werd voor afgelopen weekend op Facebook de actie ‘NK Paaltjes trekken’ aangekondigd, maar dat bleek een ludieke actie. De anonieme initiatiefnemer zegt niets met het weghalen van de paaltjes te maken te hebben. Ook de actievoerders tegen het verkeersplan ontkennen dat ze daartoe zijn overgegaan.

Door Geertjan Claessens