Verdachte overlijdt na rammen politiebus op Champs-Élysées

Foto: Videostill CNN

Een 31-jarige man is maandagmiddag bewust ingereden op een busje van de Franse politie op de Champs-Élysées in Parijs. Dat meldt de Franse politie.

Bij het incident zijn verder geen gewonden gevallen. 

Overleden
Volgens een woordvoerder van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken is de verdachte overleden aan zijn verwondingen. Diverse media meldden kort na het incident dat de man was neergeschoten door de politie. 

De Renault Mégane waar de verdachte in reed, vloog kort na de botsing in brand. De politie vond meerdere gasflessen en wapens in het voertuig. Volgens de Franse krant Le Parisien was de bestuurder een 31-jarige man uit Argenteuil, een voorstad van Parijs. De Franse inlichtingendienst had hem al langer op het oog omdat hij zou zijn geradicaliseerd. 

Explosieven
In het voertuig zijn mogelijk nog explosieven aanwezig. De explosievenopruimingsdienst is aanwezig om dat te onderzoeken. De Franse antiterreureenheid stelt een onderzoek in naar het incident.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb sprak van een aanslag waarbij de veiligheidstroepen in Frankrijk het doelwit waren.  Collomb is van plan om aanstaande woensdag een voorstel in te dienen om de noodtoestand in Frankrijk te verlengen tot 1 november. Nu loopt deze nog af op 15 juli. De minister zegt dat de huidige situatie in Frankrijk laat zien dat nieuwe wetten nodig zijn en dat de maatregel het 'hoge niveau van veiligheid' behoudt.

Schoten
Omstanders meldden kort na de aanval dat zij een explosie en schoten hoorden. Volgens getuigen hebben agenten een gebied afgezet in de buurt van het presidentieel paleis. De politie adviseert via sociale media de omgeving te vermijden.

Kort voor de Franse presidentsverkiezingen in april werden op de Champs Élysées drie politieagenten beschoten, van wie er één om het leven kwam. De politie schoot de dader dood.

 

Door AD