MVV'er Nick Kuipers vertrekt naar eredivisieclub

Foto: Peter Schols

ADO Den Haag lijft één van de komende dagen Nick Kuipers in. De centrale verdediger en aanvoerder van de Maastrichtse club is transfervrij en stond al een tijdje op het verlanglijstje van de geelgroene club uit Zuid-Holland.

"We zijn dichtbij een overeenkomst. Eén dezer dagen zal het rond komen", bevestigt Jeffrey van As, manager voetbalzaken bij ADO. Over de lengte van de verbintenis houdt Van As de kaken op elkaar.

Nog niets rond
Kuipers (24) laat in een korte reactie weten dat op dit moment nog niets rond is. "Maar er lopen inderdaad gesprekken met ADO. Ik wil in ieder geval voor de start van de seizoensvoorbereiding bij een club aansluiten."

Blijven
Kuipers had ook bij in Maastricht kunnen blijven. "MVV heeft mij een aanbieding gedaan en ook andere clubs hebben interesse getoond. Maar ADO is het meest concreet en ik wil een stapje hogerop. In de eredivisie spelen zou ik heel mooi vinden."

162 wedstrijden
Kuipers komt uit de jeugdopleiding van MVV. In 2010 maakte hij zijn debuut in het rood-wit tegen FC Volendam. Uiteindelijk speelde hij 162 keer voor MVV. Het afgelopen seizoen speelde Kuipers 40 wedstrijden voor de Maastrichtenaren. Daarvoor was hij circa anderhalf jaar geblesseerd aan zijn knie.

Door Emil Visser