Tech & Gadgets

Explosieve stijging gebruikers Instagram in Limburg

Afbeelding: iStock

Instagram is bezig aan een ongekende opmars in Limburg. In vergelijking met vorig jaar is het aantal gebruikers van het sociale medium gestegen met maar liefst 54%.

Dat blijkt uit een onderzoek van Social Dutch, een adviesbureau in nieuwe en sociale media. Instagram draait om het plaatsen en uitwisselen van foto’s en video’s. Het is eigendom van Facebook.

Steden
In totaal gebruikt nu 24% van de Limburgers Instagram. Met name in de grotere steden geniet het sociale medium grote populariteit. Het hoogste percentage gebruikers is te vinden in Maastricht (31%), met Venlo (27%) als runner up. De gemeentes Roermond en Beek delen de derde plek met een score van 26%. 

De laagste percentages zijn te vinden in Mook en Middelaar (10%) en Vaals (15%). Daarna volgen de gemeentes Stein en Gulpen-Wittem met elk 18%. 

Landelijk
Ook landelijk is er sprake van een explosieve stijging. Het aantal Instagram-gebruikers in Nederland steeg met maar liefst 69% ten opzichte van 2016. Op dit moment maakt 29% van de Nederlanders gebruik van het sociale medium.

Facebook
Facebook blijft met afstand het belangrijkste sociale medium in Nederland, en dus ook in Limburg, zo becijferde Social Dutch. Nederland telt inmiddels 10,4 miljoen profielen, een stijging van 2% in vergelijking met vorig jaar. De groei vlakt de laatste jaren wel steeds verder  af. In Limburg betreft de toename ten opzichte van 2016  4%.

Op dit moment gebruikt 61% van alle Limburgers Facebook. De populariteit van  Facebook per gemeente vertoont parallellen met die van Instagram. Ook bij dit sociale medium ligt het hoogste Limburgse percentage in hoofdstad Maastricht (79%) en het laagste in Mook en Middelaar (49%).

Door Marco van Kampen