Blunderaar Miljoenenjacht blijft strijden voor miljoenen

Foto: Still uit programma

Miljoenenjacht-deelnemer Arrold van den Hurk en tv-producent Endemol staan vandaag wéér tegenover elkaar in de rechtbank vanwege de - letterlijk – kapitale blunder die Arrold maakte bij Linda de Mol.

Van den Hurk drukte ‘per ongeluk’ op de stopknop en liep zo miljoenen mis. Hij is vier jaar na de blunder nog steeds vastberaden zijn gelijk te halen. "Wat anderen vinden interesseert mij niet."

125.000 euro
Het televisie-incident uit het najaar van 2013 is inmiddels beroemd. Van den Hurk drukte te snel op de stopknop en nam daarmee het aanbod van 125.000 euro van de bank aan. Hij zei meteen dat-ie per ongeluk had gedrukt en eigenlijk had willen doorspelen. Dat mocht niet van de jury waarna Arrold, bleek even later, naast vijf miljoen euro greep.

Dat vecht hij sindsdien aan bij de rechter: hij vindt dat niet duidelijk uit de spelregels blijkt dat de stopknop het einde van het spel is en dat je je niet mag herstellen. Ook de rechtszaak werd een show. Zelfs Linda de Mol moest getuigen. Omdat de verklaringen van de getuigen over de spelregels elkaar tegenspraken, zegt althans Arrolds advocaat Peter Plasman, strijdt Arrold door.

Doorspelen
Plasman wil maandag in een civiele rechtszaak in Amsterdam afdwingen dat de rechter uitspreekt dat de producent van het programma, Endemol, onrechtmatig heeft gehandeld door Arrold niet te laten doorspelen. Daarmee kan Arrold ‘op jacht’ naar een schadevergoeding van Endemol.

Banketbakker Van den Hurk is bijna vier jaar na zijn blunder nog vastberaden. "Anders doe ik dit niet." Hij zegt er maandag in de rechtbank in Amsterdam bij te zijn. 

Rustig
Van den Hurk - die dus wel 125.000 heeft ontvangen - kreeg veel over zich heen door de rechtszaak, zowel positief als negatief. De meningen over zijn gevecht tegen Endemol zijn verdeeld. "Het is nu rustig, maar deze dagen zullen er wel weer veel reacties binnenkomen. Maar ik ga door. Wat anderen ervan vinden interesseert mij niet."

Door AD