Kampje mag ontruimd worden na 50 maanden huurachterstand

De eigenaars krijgen de kans de twee chalets weg te laten halen. Als ze dat niet doen, zal de gemeente overgaan tot ontruiming van de plek. Foto: Arnaud Nilwik

De gemeente Voerendaal mag het kampje op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande (laten) ontruimen.

De bewoners van de twee chalets, de broers Ronnie en René, wilden de ontruiming maandag via een kort geding laten uitstellen tot na het hoger beroep.

Huurachterstand
De kantonrechter bepaalde een kleine maand geleden dat de gemeente de huurovereenkomst met beiden mag beëindigen, omdat de huurachterstand was opgelopen tot vijftig maanden. In dat geval mag de gemeente ook overgaan tot ontruiming van de plek.

Chalets
Volgens de twee broers worden ze dak- en broodloos als de gemeente haar gang mag gaan. Ze hebben geen idee waar ze met hun chalets naartoe moeten.

Belangen
De voorzieningenrechter gaf aan dat hij niet twijfelt aan de grote belangen die de ontruiming voor het tweetal heeft. Maar, zo betoogde hij, bij de eerder gevoerde bodemprocedure is geen juridische misslag gemaakt. Bovendien zijn de omstandigheden na het vonnis in deze kwestie niet dusdanig gewijzigd dat sprake is van een noodtoestand. Eén van beide is nodig om de ontruiming te kunnen schorsen of verbieden.

Onaangenaam
"Nu dat niet het geval is, wijs ik de vordering af", zei de rechter, die eraan toevoegde goed te beseffen hoe onaangenaam deze uitspraak voor het duo was. "Maar ik kan niet anders."

 

 

 

Door Rob Sporken