Kinderarts stuurt badmeester bedankbrief na ophef over zwemverbod

Het buitenbad van Mosaqua op archiefbeeld. Foto: De Limburger

Het regent steunbetuigingen aan het adres van de badmeester die een jongetje met het A-diploma weigerde in delen van het Subtropische Zwemparadijs Mosaqua in Gulpen. Bij die steunbetuigingen ook een mail van een kinderarts van Maastricht UMC.

Dat laat directeur Bertil Kaanen van het zwembad weten. 

Ophef
Woensdag is er een gesprek met de betreffende badmeester geweest. Hij is nog steeds ontdaan door alle commotie. De ophef onstond nadat de badmeester maandag besloot dat een kind met A-diploma moest voorzwemmen. Wanneer er twijfel is over de zwemcapaciteiten van een kind, kiest het zwembad voor deze methode. Het gevolg was dat de jongen niet voldoende zwemvaardig werd bevonden.

Dit leidde tot grote woede bij de vader van de jongen die op Facebook zijn gal spuwde over de gang van zaken bij het zwembad. Hij kreeg de nodige bijval op Facebook, ook werd de badmeester voor van alles en nog wat uitgemaakt.

Lees ook: Facebook gaat los op Gulpense badmeester

Tumult
In overleg is woensdag besloten dat de badmeester een paar dagen thuisblijft, om bij te komen van alle tumult, vertelt de directeur van Mosaqua. "Hij was nog steeds behoorlijk ontdaan door alle reacties", zegt Bertil Kaanen. "Zaterdag begint hij weer. Verder is er beloten om voorlopig geen stappen te ondernemen."

Volgens Kaanen stromen de steunbetuigingen aan het adres van Mosaqua en de badmeester inmiddels ook binnen. 

Verdrinken
Via Facebook zijn er inderdaad veel positieve reacties en ook via de mail is er lof voor de badmeester. Onder meer van een kinderarts van het Maastricht UMC. Hij schrijft in een mail dat hij regelmatig wordt geconfronteerd met bijna verdronken kinderen. "Gelukkig komen de meeste kinderen er goed vanaf, maar een aantal overleeft met een ernstige handicap of overlijdt alsnog. Bij verdrinking geldt bij uitstek; voorkomen is beter dan genezen", zo schrijft hij. Hij besluit met: "Chapeau en een dikke pluim voor uw badmeesters."

Volgens Kaanen doen de steunbetuigingen de badmeester en zijn collega's goed. "Ik heb de rest van het personeel ook laten weten dat dit het voorbeeld is dat we moeten volgen. En dat er geen concessies worden gedaan aan de veiligheid."

Lees ook: Ophef over zwemverbod voor jongetje met diploma: 'mijn hart brak'

Door Tim Geurts