Wolder wint op spectaculaire wijze WMC

Afbeelding: Luc Lodder

Maastrichts gejuich zondagavond in de Kerkraadse Rodahal. Dankzij een spectaculair en volgens velen ongeëvenaard concert wint Wolder het WMC 2017 in de koningsklasse voor harmonie-orkesten. Met 96,50 punten bleef harmonie St Petrus & Paulus uit Maastricht het Landesblasorchester Baden-Würtenberg uit Suttgart in Duitsland nipt voor.

De gedoodverfde favoriet in de concertafdeling harmonie was Banda Sinfónica del CIM la Armónica de Bunol uit het Spaanse Valencia. De Spanjaarden moesten met 92,25 punten echter genoegen nemen met een teleurstellende vierde plaats.

Wereldkampioen
De Greune van Wolder won ook de dagprijs (vanwege de hoogste dagscore) en mag zich nu vier jaar lang – officieus – wereldkampioen noemen. Dirigent Matty Cilissen en zijn muzikanten leverden een bijna perfect concert af en werden daarvoor terecht beloond. Cilissen en voorzitter Laurent Vandenbooren vierden op het podium hun feestje, terwijl met name de collega’s uit Bunol er een beetje beteuterd bij stonden.

Door Wiel Beijer

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen