Gemeente Voerendaal wijst gesprek met broers af

Foto: Luc Lodder

De gemeente Voerendaal gaat nu niet in op het verzoek van twee kampbewoners voor een rechtstreeks gesprek. Het duo kan zich voor tekst en uitleg wenden tot de advocaat van de gemeente.

De twee broers zijn het niet eens met de gemeente, die hun chalets zo snel mogelijk wil laten weghalen op het terrein waar ze twee weken geleden naartoe zijn getakeld. Het duo wil zijn zienswijze mondeling toelichten bij leden van het college van B en W.

Bedreigd
Beide partijen liggen al geruime tijd met elkaar overhoop. Ze praten al maanden alleen via advocaten met elkaar, nadat volgens de gemeente ambtenaren en bestuurders door het tweetal waren bedreigd en geïntimideerd. Die vorm van communicatie blijft voorlopig zo.

Procedure
Burgemeester Wil Houben laat weten dat de gemeente de formele procedure volgt. “Als een zienswijze wordt ingediend, houdt onze advocaat zich daarmee bezig. We kijken dan wel of de zienswijze aanknopingspunten bevat. Ik ga niet vooruitlopen op de vraag of er daarna een gesprek kan komen.”

Relatie
Volgens Ronald Loonen, advocaat van de broers, was het onderhoud ook bedoeld om de relatie te verbeteren. “Nu alleen met de advocaat kan worden gesproken, moeten we overleggen of een dergelijk gesprek wel zin heeft”, zegt Loonen. 

Door Rob Sporken