Plantenkwekerij in Baarlo ontruimd vanwege salpeterzuurlek

Een plantenkwekerij aan de Napoleonsbaan in Baarlo is zaterdagmorgen in alle vroegte ontruimd omdat er salpeterzuur is vrijgekomen.

Even na 6.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd door medewerkers van het bedrijf die een vreemde lucht hadden geroken. De brandweer die daarop ter plaatse kwam, besloot het terrein direct te evacueren. Er raakte niemand gewond.

Scheur
Het salpeterzuur kwam vrij nadat er een kleine scheur was ontstaan in een tank met een inhoud van zo'n 2000 liter. Daardoor kwam er 150 liter van het chemische goedje terecht in een opvangbak. 

Ramen en deuren sluiten
Het vrijgekomen salpeterzuur wordt door de brandweer overgepompt in een ander vat. Omdat daarbij dampen vrijkomen, wordt omwonenden van het terrein geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Volgens de hulpdiensten is er vooralsnog geen gevaar voor de omgeving van de kwekerij. Wel lopen er meetploegen rond op het nabijgelegen vakantiepark De Berckt om voor de zekerheid de luchtkwaliteit te meten. 

De brandweer heeft een waterkanon ingezet om de dampen tegen te gaan. De brandslangen die daarvoor nodig zijn, lopen over de Napoleonsbaan. De weg is om die reden tijdelijk afgesloten.
 

Door De Redactie