Gans Niels keert niet terug naar rotonde Maasbree

Gans Niels Foto: Lé Giesen

Gans Niels komt niet terug naar de rotonde bij Valderend in Maasbree. Trizin Hof van Akka’s Ganzenparadijs in Dalen: "Terug naar de rotonde gaat hij nooit meer. Dat is gewoon geen goede plek, klaar."

Hof, die bij de ontvoering van Niels begin juni beloofde het dier met partner naar de rotonde terug te brengen, is wel bereid de gans naar Maasbree terug te laten keren als iemand een goed adoptieadres heeft. Maar voorlopig heeft de rotondegans het erg naar de zin in het Drentse ganzenparadijs waar volgens Hof inmiddels zes gezinnen uit Maasbree naar Niels zijn komen kijken en allemaal de indruk hadden dat het dier daar beter af is.

Beroemd
De gans in Maasbree zou bij de rotonde aan de Valderend in Maasbree zitten treuren om zijn overreden vrouwtje en is beroemd geworden toen fans zich verzamelden op Facebookpagina's voor hem en een hok voor hem bij de rotonde verscheen. De provincie achtte de situatie niet veilig voor het verkeer op de provinciale weg maar een vangpoging mislukte en veroorzaakte commotie in het dorp. Net toen het hok was verwijderd en de gemoederen bedaard, dook Hof op die het dier succesvol naar Dalen bracht.

Door Pieternel Kellenaers