Terugkerende vakantiegangers in de file

Foto: ANP

Vakantiegangers die vanuit het zuiden in Europa weer naar Nederland terugkeren, hebben ook vrijdagavond nog veel last van files. In het zuiden van Duitsland zijn de vertragingen nog altijd langer dan een uur.

Vrijdagmiddag was het al erg druk. Auto's stonden vaak uren vast. Volgens de ANWB deden de grootste problemen zich voor in Oostenrijk en Duitsland, waar het flink regende.

Vertraging
De vertraging op de route van Villach-Salzburg naar München (A10/A8) liep op tot bijna drie uur. Dat werd deels veroorzaakt door grenscontroles bij Salzburg. In het zuiden van Oostenrijk was het voor de Karawankentunnel op de grens met Slovenië lang wachten; meer dan een uur.

Vakantieverkeer via Zwitserland loopt ook vast, eerst voor de Gotthardtunnel op de A2 en daarna in Duitsland door wegwerkzaamheden op de A5 Basel richting Frankfurt en A61 Mannheim richting Koblenz.

Spanje
Op de autoroutes in Frankrijk viel de hinder nog mee. Alleen van de Spaanse grens richting Lyon was er vertraging tussen Montpellier en Orange van een uur.

Ook zaterdag wordt weer topdrukte op de Europese snelwegen verwacht door reizende toeristen. Vooral in Frankrijk dreigt het vast te lopen op deze derde zwarte zaterdag.

Door ANP