Perr Schuurs op de radar van PSV

Afbeelding: Ermindo Armino

Waar ligt de toekomst van Perr Schuurs, de pas 17-jarige aanvoerder van Fortuna? Wellicht deze week praat zijn zaakwaarnemer met de top van PSV.

Bij Liverpool werkte hij al een stage af en volgens de geruchtenmachine zou hij ook in beeld zijn bij diverse clubs uit de Bundesliga.

Gesprek
Maar de meest serieuze avances voor Perr Schuurs, de pas 17-jarige captain van Fortuna Sittard, komen van PSV. Technisch manager Marcel Brands bezocht afgelopen vrijdag de oefenwedstrijd van Fortuna tegen Bergisch Gladbach. En deze week komt daarop wellicht een vervolg met een gesprek tussen beide partijen.

"Ik heb begrepen dat de zaakwaarnemer van Perr met PSV gaat praten", zegt vader en oud-handbalinternational Lambert Schuurs. "Perr is geen onbekende voor PSV. In het verleden heeft hij er al eens een trainingsstage afgewerkt."

Hype
Schuurs senior benadrukt dat zijn zoon heel bewust keuzes wil maken en daar goed over nadenkt. "Perr weet heel goed wat hij wil. En thuis praten we regelmatig over zijn toekomst. Op dit moment voelt hij zich heel erg op zijn plaats bij Fortuna. Ik lees en hoor nu ook allemaal namen van clubs die interesse zouden hebben. Het wordt van buitenaf een hele hype."

Het contract van de 1.91 meter lange centrale verdediger in Sittard loopt nog tot 2019.  Hij speelde 24 wedstrijden voor het eerste van Fortuna. Dit voorjaar werd hij opgenomen in de voorselectie van Oranje onder achttien jaar. De eerste divisie begint komende vrijdag voor Fortuna Sittard met een wedstrijd in eigen huis tegen FC Dordrecht. De transfermarkt in het betaalde voetbal sluit op 31 augustus.

 

Door Redactie

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen