Jager valt meters naar beneden van gesaboteerde hoogzit: 'Ik had dood kunnen zijn'

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

De 66-jarige jager Mart Triepels uit Kelpen raakte een maand geleden zwaargewond toen hij bij de jacht op wilde zwijnen van een hoogzit viel. Er was sprake van opzet, concludeerde de politie, die naarstig op zoek is naar de dader(s).

Mart Triepels hield er een van onder tot boven gebroken bekken aan over. Daar is hij nog zeker vijf maanden zoet mee. De jager uit Kelpen kukelde 13 juli om vijf uur in de nog donkere ochtend van een hoogzit naar beneden. De vier meter hoge stellage stond in een maisveld aan de Visdijk in Nederweert- Eind. Het stoeltje bovenop bleek te zijn losgemaakt, waardoor Triepels achterover naar beneden viel toen hij ging zitten. "Ik had mijn nek kunnen breken en dood kunnen zijn." 

Wilde zwijnen
Op verzoek van bevriende jagers van vereniging St.-Gerardus Majella uit Nederweert-Eind was Triepels die ochtend naar de Visdijk gegaan. Een boer had bij de jagers geklaagd over groepen wilde zwijnen die zijn tarweveld vernielden. Als wilde zwijnen zich buiten hun leefgebieden, zoals bijvoorbeeld de Meinweg, bevinden, mogen ze afgeschoten worden.

"Mart, een goede vriend van mij, wilde ons helpen om de dieren af te schieten", vertelt Henk Verheijen, voorzitter van St.-Gerardus Majella. "Niet alleen vanwege de vernielingen, maar ook omdat dorpsfeest Festeynder voor de deur stond en de zwijnen de bebouwde kom van Eind erg dicht waren genaderd. Dat had gevaarlijke situaties op kunnen leveren."
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 
Door Leon Janssen
Nederweert