Resten Natalee Holloway mogelijk gevonden

Twaalf jaar na de verdwijning van Natalee Holloway is haar lichaam mogelijk gevonden. De vader van het Amerikaanse meisje vond op Aruba menselijke resten na een tip van een voormalige kamergenoot van de beste vriend van Joran van der Sloot.

Dat meldde vader Dave Holloway woensdag in het Amerikaanse tv-programma Today. De resten worden getest om te bepalen of het inderdaad om het meisje gaat. De resultaten daarvan zouden komende maand bekend moeten worden.

GHB
Tipgever Gabriel stapte naar de vader van Natalee met het verhaal dat Van der Sloot het lichaam met hulp van zijn vader had laten verdwijnen nadat ze was gestikt in haar eigen braaksel. In haar drankje zou GHB zijn gedaan. Dat had Joran verteld aan zijn beste vriend, die het weer doorvertelde aan zijn kamergenoot Gabriel.

Volgens de tipgever lagen de resten van Natalee in een park. Toen daar gezocht werd, werden ook resten gevonden. 

Afwachten
Vader Dave Holloway zei woensdag in het NBC-programma dat hij niet had verwacht ook daadwerkelijk iets te vinden. Hij hoopt dat het ook echt om zijn dochter gaat, maar houdt er rekening mee dat het om iemand anders gaat. "Ik zal gewoon afwachten."

Natalee verdween in 2005 tijdens haar vakantie op Aruba. Joran van der Sloot kwam al snel in beeld als verdachte, maar het lichaam van het meisje werd nooit gevonden.


Joran van der Sloot (Foto: ANP)

Peru
Van der Sloot zit momenteel in Peru een straf uit voor de moord op een ander meisje, Stephany Flores. Zijn vader Paulus is inmiddels overleden.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu