Actiegroep tegen afsluiting in Schinveld naar rechter

Foto: iStock

De rechter moet zich buigen over het verkeersplan. Dat maakten de tegenstanders van de wegafsluiting en omleidingen in Schinveld afgelopen week duidelijk bij een drukbezochte informatieavond. Ze procederen desnoods door tot de Raad van State.

De gemeente heeft bewoners van Schinveld stelselmatig te laat en te weinig geïnformeerd over het plan, dat eerder dit jaar inging. Dat stelt Ed Theunissen en Karel Erkens van de actiegroep tegen het verkeersplan. 

Bezwaar
2227 Bewoners tekenden bezwaar aan tegen de afsluiting van de doorgaande Beekstraat en het instellen van eenrichtingsverkeer in omliggende straten. Slechts een kleine zestig tot tachtig van hen zijn uitgenodigd voor een uitgestelde hoorzitting van de bezwarencommissie, eind deze maand.

De overigen zouden geen belanghebbende zijn. Dat zet veel kwaad bloed; volgens de actiegroep hebben alle inwoners last van het verkeersplan. Theunissen verwacht niet dat de bezwarencommissie de actiegroep gelijk zal geven. Daarom rekent hij erop dat de rechter eraan te pas moet komen.

Door Geertjan Claessens