Verdachten gewelddadige overval blijven vastzitten

Foto: ANP

De man en vrouw die verdacht worden van betrokkenheid bij een gewelddadige overval in Tegelen mogen nog veertien dagen vastgehouden worden door justitie.

Dat heeft de rechter-commissaris woensdagmiddag besloten. De 49-jarige man en 30-jarige vrouw worden verdacht van poging tot doodslag.

Gewelddadige overal
De twee werden zondagmiddag opgepakt in de Thorbeckestraat in Tegelen. Zij zouden vlak daarvoor een bewoner van een zorgcomplex aan de Lingsterhofweg op gewelddadige wijze hebben overvallen. Daarbij raakte een man ernstig gewond. Hij ligt nog in ‘stabiel-kritieke’ toestand in het ziekenhuis. De politie heeft hem nog niet kunnen verhoren. De buurvrouw van de man liep een gebroken arm op.

Extra beveiliging
Naar aanleiding van de overval besloot zorgorganisatie De Zorggroep deze week extra beveiliging in te schakelen in wijk De Nieuwe Munt in Tegelen. Een beveiligingsbedrijf voert ’s nachts surveillances uit rondom de gebouwen Riks en Daalder. In die complexen wonen meerdere cliënten van De Zorggroep. Met het inschakelen van beveiliging wil de zorgorganisatie een gevoel van veiligheid creëren bij de bewoners.

Door Daan de Hulster