Blessure Vlijter flinke tegenvaller voor Fortuna Sittard

Gavin Vlijter is lange tijd uitgeschakeld.© Ermindo Armino

Dat Perr Schuurs en André Vidigal van Fortuna Sittard vrijdagavond niet spelen tegen Almere City was natuurlijk al bekend. Beiden ontbreken tenslotte vanwege internationale verplichtingen. Maar dat ook Gavin Vlijter er niet bij is, daar was niet op gerekend.

Ron Langenveld

De pijlsnelle aanvaller van Fortuna scheurde deze week tijdens een training zijn kruisband af. Hij zal als gevolg daarvan niet alleen de wedstrijd vrijdag tegen Almere, maar waarschijnlijk ook de rest van dit seizoen moeten missen. Een flinke tegenvaller uiteraard voor Vlijter zelf, maar ook voor Fortuna, waar hij sinds het aantreden van trainer Sunday Oliseh een basisplek veroverd had.

SchuivenOliseh mist daarmee drie basisspelers en zal dus moeten schuiven met zijn poppetjes. Daar komt bij dat verdediger Kai Heerings, die mogelijk zou kunnen dienen als vervanger van Schuurs, ziek is. Waarschijnlijk kiest Oliseh op die plek voor Clint Essers. Als vervanger van Vlijter komt naar verwachting Stefan Askovski in het elftal. Gezien de afwezigheid van Schuurs fungeert Chris Braun vrijdag normaal gesproken als aanvoerder.

Tegenstander Almere City lijkt dit seizoen nog niet helemaal in vorm. De club uit de Flevopolder raakte deze zomer de nodige dragende spelers kwijt en verzamelde tot nog toe slechts een puntje.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws