Herbeleef hoogtepunten Limburgse clubs in eredivisie

© Eredivisie

De eredivisie voetbal bestaat dit seizoen zestig jaar. Om dat te vieren, zijn op een speciaal YouTube-kanaal duizend voetbalfilmpjes terug te vinden.

Redactie

In samenwerking met alle (voormalige) eredivisieclubs is bij Beeld & Geluid en de NOS gezocht naar de mooiste momenten uit de historie van de clubs.

HattrickOok van de Limburgse profclubs is veel materiaal terug te vinden. Van MVV is behalve veel samenvattingen van derby's en wedstrijden tegen topclubs bijvoorbeeld ook de hattrick in zeven minuten van Maurice Hofman tegen FC Utrecht her te beleven.

UitbreidingVan Fortuna Sittard zijn voorlopig alleen nog samenvattingen van belangrijkere wedstrijden te zien, die teruggaan tot midden jaren tachtig met in de basis mannen als René Maessen, Wil Boessen en Wim Koevermans. Maar het is de bedoeling dat het kanaal wordt uitgebreid, ook met video's van kijkers.

KeusBij Roda JC is de keus al wat uitgebreider. Belangrijke doelpunten, volledige wedstrijden, de tweede plek in 1994-1995 en historische ontsnappingen zijn op het deelkanaal van de Kerkraadse club terug te vinden.

OfranyVan VVV is in de nog geen 24 uur dat het kanaal online is de wonderschone, van grote afstand gemaakte goal van Rachid Ofrany in 2007 tegen Ajax veruit het meest bekeken filmpje.

Het YouTube-kanaal van de eredivisie vind je hier!

Onbereikbaar"Op dit moment liggen er duizenden uren aan videomateriaal in het archief van Beeld en Geluid en NOS, onbereikbaar voor voetballiefhebbers. Door het Eredivisie archief openbaar te maken op YouTube, krijgen fans in binnen- en buitenland toegang tot onze rijke historie. In de voetbalwereld een primeur, omdat er nog niet eerder zo'n grote collectieve aanpak is geweest rondom de archiefbeelden", zegt Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws