Extreemrechtse beweging bezet Venlose moskee,

De extreemrechtse beweging Identitair Verzet heeft de nieuwe Turkse moskee in Venlo bezet. Aan de gevel hangen verschillende spandoeken met teksten als 'Geen moskee in onze wijk' en 'Nederland is van ons.

Zo'n vier personen bevinden zich op het dak van het gebouw. De politie is aanwezig om een oogje in het zeil te houden. 

Inmenging
De actiegroep ziet de inmenging van Diyanet (het Turkse presidium voor godsdienstzaken) in Turkse moskees in Nederland als directe beïnvloeding van de Nederlandse samenleving. De moskee in Venlo-Zuid valt onder Diyanet. 

Vervolgacties
Volgens Identitair Verzet wordt in dit soort moskeeën onder andere opgeroepen om Gulen-aanhangers te verraden aan de Turkse overheid. "Wij roepen de Nederlandse regering dan ook op om stappen te ondernemen tegen de zogenoemde spionage moskeeën die onder Diyanet vallen. En als zij het niet doen, dan rest ons niks anders dan vervolgacties op touw te gaan zetten", zo schrijft de actiegroep op Facebook. 

Het moskeebestuur wil desgevraagd niet reageren op de bezetting van de moskee in aanbouw: "Wij werken niet mee met hun propaganda."

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten