Limburgensia

Landelijk

Afbeelding: Archief Limburgs Dagblad

In Spaubeek wordt actie gevoerd. Met een groot spandoek wordt de wens om het dorp landelijk te houden kracht bijgezet. Schutterij en fanfare luisteren het geheel op.

Waartegen was deze actie gericht, welke schutterij schaart zich achter de actievoerders, en wie weet de namen van de schutters en de twee dames op deze foto uit september 1977?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Beste Peter,
Als Spaubeekse voorzitter van het toenmalige comité Houdt Spau-Beek landelijk herkende ik uiteraard deze foto. Dit was een van de vele acties begin 1981 (en dus niet september 1977!!) vanuit de Spaubeekse gemeenschap. Op de foto zie je leden van schutterij St.Laurentius met mannen als Toon Wachelder, Maan Wachelder, Jan Kollee, Hub Welzen, Pie Swelsen, Jo Vrouenraets en André Goessens. De twee dames op de foto zijn links Ineke Florax en rechts mijn eigen zus Annelies Wachelder. Deze vele acties leiden tot een groot succes immers per 1 januari 1982 leidde dit tot de nieuwe gemeente Beek. En dus werd Spaubeek geen onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen. 
Groet,
Jean Wachelder, 
nu wethouder gemeente Beek

 

Door Peter de Vreede