Limburgse zelfmoordspookrijder herinnert zich niets meer

Foto: iStock

Bij de arrondissementsrechtbank in Aken is maandag het moordproces begonnen tegen de 47-jarige Charles T. uit Schimmert. Hij veroorzaakte in januari van dit jaar als spookrijder op de autoweg A4 tussen Keulen en Aken nabij Düren een ernstige aanrijding, waarbij twee mensen om het leven kwamen.

De aanrijding werd volgens het Duitse openbaar ministerie met opzet veroorzaakt, omdat T. een einde aan zijn leven wilde maken. In de auto vond de politie namelijk een afscheidsbrief.   

Twee doden
Een 76-jarige automobilist kwam bij de aanrijding direct om het leven. Zijn echtgenote overleed later in het ziekenhuis aan de verwondingen. De spookrijder zelf raakte ernstig gewond.

Rollator
Maandag verscheen de verdachte lopend achter een rollator in de Akense rechtbank waar hij zich moet verantwoorden voor dubbele moord. Namens de verdachte verklaarde zijn advocaat volgens de Aachener Zeitung dat zijn cliënt zich helemaal niets meer van ernstige aanrijding kan herinneren. Aan de dag zelf heeft hij geen herinnering meer, ook niet aan de dagen die aan de zelfmoordactie vooraf zijn gegaan. Ook heeft hij volgens eigen zeggen nooit zelfmoord willen plegen. “Ik herken mezelf niet meer”, aldus T. in de door de advocaat voorgelezen verklaring.

Door Wiel Beijer