Ospelnaar speelt hoofdrol in Weerter musical over graaf Filips van Horne

Foto: .

Jeanne Stassen uit Ospel gaat de hoofdrol spelen in Graaf van Horne de musical op 11 en 12 mei 2018 in Weert. Zijn baard is al in grafelijk model geknipt en sinds vandaag zijn de kaarten in de verkoop.

De musical wordt volgend jaar opgevoerd omdat het dan 450 jaar geleden is dat graaf Filips van Horne uit Weert op de Grote Markt in Brussel is onthoofd. Het belooft net zo’n spektakel te worden als de popmusical Rogstaekers – de Legende die in 2014 te zien was in het kader van 600 jaar Weert. Net als bij die musical wordt het publiek op de Markt rond de Martinuskerk getrakteerd op een visueel spektakel met onder meer live acteurs en filmbeelden.

Laot Mich
Tijdens het Cultureel Lint op 17 september hebben de makers van de musical, verenigd in de stichting Wieërt Amezieërtj, Stassen als de graaf al gepresenteerd. Hij zong toen de Limburgse vertaling van een lied van Ramses Shaffy ‘Laot Mich’ dat in mei volgend jaar ook in de musical voorkomt. Zaterdag in De Limburger een interview met de Ospelnaar die graaf Filips van Horne gaat vertolken.

Kaarten voor de musical zijn voor 6 euro per stuk te koop bij Cigo van Bun in de Muntpassage, Party-Time in de Maaspoort, Primera Wouters aan het Oranjeplein en in het WarenHuis conceptstore in de Beekstraat in Weert.

Door Pieternel Kellenaers