Binnenspeeltuin sluit deuren en krijgt andere bestemming

Afbeelding: Laurens Eggen

Het was één van de eerste, maar nu één van de vele. Per 1 december gaat Kinderdrôme in Panningen dicht.

De concurrentie is sterk toegenomen, zegt Nicole van den Beuken. "Op bijna elke hoek van de straat is inmiddels een binnenspeeltuin.”

Vernieuwen
Zij en haar man Enrico zijn eigenaar van Kinderdrôme in Panningen; ooit één van de eerste in de regio, nu één van de vele. De speeltuin met apenkooi, luchtkussen en rodelbaan moet blijven vernieuwen als hij de slag om het kind niet wil verliezen. Dat kost echter geld. Veel geld, omdat voldaan moet worden aan strenge veiligheidseisen. 

Sportschool
Daar komt nog iets bij. De speeltuin werd opgericht als nevenactiviteit bij de sportschool. Die sportschool groeit als kool en zit te krap in haar jasje. Dat geldt ook voor kinderdagverblijf Hoera, dat ruimte huurt binnen de speeltuin/ sportschool. 

Dicht
De afgelopen jaren is veelvuldig nagedacht over de toekomst van Kinderdrôme. Gespeeld is met de gedachte om een Jump XL-trampolinehal te realiseren, tot er in Horst een kwam. Dan nog zou er geen oplossing zijn voor het ruimtegebrek waarmee sportschool Sporthelden kampt. Sinds Nicole en Enrico dit jaar voor 100 procent eigenaar zijn geworden van speeltuin en sportschool, is de knoop doorgehakt. Kinderdrôme gaat per 1 december dicht, zodat de sportschool en het kinderdagverblijf de ruimte kunnen benutten om hun uitbreidingsplannen te verwezenlijken. 

Geen verlies
Enrico benadrukt dat Kinderdrôme niet verlieslatend is, laat staan dat een faillissement dreigt. "Absoluut niet.” Ook geruchten dat Hoera na de sluiting van Kinderdrôme verdwijnt, zijn niet waar. Integendeel. Het kinderdagverblijf verhuist van de begane grond naar de eerste verdieping en zal gebruik kunnen blijven maken van (een deel van) de binnenspeeltuin. 

Boksschool
Met de sportschool wordt bekeken hoe het buitenterrein opnieuw ingericht kan worden voor "sport, spel en ontspanning”, aldus Enrico. Door de verhuizing van Hoera krijgt Sporthelden de gelegenheid de begane grond helemaal te benutten. Er komt een volwaardige boksschool en de crossfit box, een trainingsvorm waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek worden gecombineerd, krijgt een ruimte die driemaal zo groot is. Daar kunnen topsporters individueel en in groepjes werken. Er is al overeenstemming met Bevo HC dat de eerste mannenploeg er eens per week komt trainen. Ook kan er in de sportschool wat ruimte tussen de toestellen worden gecreëerd. "Het oogt nu soms erg druk”, zegt Enrico. Hij wijst op een ruimte waar 49 spinningfietsen op elkaar gepropt staan. "En dan nog is er voor spinninglessen vaak een wachtlijst.” 
 

Door Peter Heesen
Peel en Maas