Eten en drinken

Sous-chef restaurant Valuas wint prestigieuze kookwedstrijd

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

Sous-chef van restaurant Valuas Sander van Zantvliet (30) heeft de Benelux-wedstrijd van de prestigieuze kookwedstrijd Prix Culinaire de Taittinger gewonnen.

Dat meldt Omroep Venlo.

Zeven talentvolle chefs uit Nederland en België streden in de Cas Spijkers Academie in Twente om de eer. Een jury van tien personen met daarin onder andere meesterkok Paul Fagel beoordeelde de gerechten.

Twee recepten
De koks moesten in de finale twee recepten bereiden. Eén daarvan mochten de koks zelf bedenken, het andere werd bepaald door de jury. Beide bereidingen werden door de jury beoordeeld. Ook de gehele kwaliteit van werken werd getoetst. 

Finale
Van Zantvliet mag door de winst in de Benelux-eindstrijd deelnemen aan de Europese finale in Frankrijk.

Door Redactie