Grote politieactie in Roosteren

De politie heeft woensdagmiddag de Brugstraat in Roosteren afgezet in verband met een actie van de Amsterdamse politie.

Ook de Maaseikerweg is afgesloten in de richting van Roosteren. De afrit van de A2 bij Roosteren is dicht in de richting Susteren. Ook bij Sint Joost is een onderzoek gaande waarbij veel agenten ter plaatse zijn.

Sommige mensen waren getuige van een wilde achtervolging. "Nou, die reden als gekken. Ze meenden dat de Rijksweg een circuit was en reden akelig hard," verklaart een ooggetuige. Ze zag geen politieauto maar een zwarte BMW met zwaailicht.

Amsterdam
Wat er precies aan de hand is kan een woordvoerder nog niet zeggen. "Er vinden op dit moment op meerdere plekken in het land acties plaats in verband met een Amsterdamse zaak." Daarover kon hij om onderzoeksredenen geen verdere info over.

Naar de plek werden ook twee traumahelikopter opgeroepen. Of dat verband houdt met de actie is niet bekend.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren is inmiddels ter plaatse bij de actie.

Later vandaag komt de politie met meer informatie.

Maarheeze
In Maarheeze vindt een soortgelijke politieactie plaats. Daar is volgens ooggetuigen een man aangehouden en geblinddoekt. Er zijn veel zwaarbewapende politieagenten op de been met kogelwerende vesten aan en er cirkelt een politiehelikopter boven het dorp, meldt het ED. Waarschijnlijk wordt er nog gezocht naar een of meerdere personen.

Een BMW die in de berm staat en waarschijnlijk betrokken was bij de actie, wordt weggesleept. Ook daar wordt doorverwezen naar de Amsterdamse politie.

Of de zaken met elkaar te maken hebben is onduidelijk.

 

 

Door Redactie