Beschoten vlucht-Audi stond pas drie dagen op naam

Foto: ANP

De Audi van de twee mannen die woensdag topcrimineel Benaouf A. uit de gevangenis in Roermond wilden bevrijden, werd pas drie dagen geleden op naam gezet.

De Audi van het bouwjaar 2013 had destijds een nieuwwaarde van bijna 75.000 euro. De wagen is voorzien van een drieliter dieselmotor, goed voor 245 pk. De topsnelheid van het Duitse snelheidsmonster ligt op zo'n 250 kilometer per uur. 

Doodgeschoten
De twee inzittenden van de Audi waren betrokken bij een grootscheepse ontsnappingsoperatie van Benaouf A. De bedoeling was dat de Amsterdamse topcrimineel per helikopter uit de gevangenis van Roermond werd bevrijd. Zover kwam het niet. Na een lange achtervolging werd de Audi in Oud-Roosteren klemgereden. Eén van de twee inzittenden werd door de de politie doodgeschoten, een andere man werd gearresteerd en geblindoekt afgevoerd.

Helikopterkaping
Een derde verdachte werd op vliegveld Kempen in Budel door meerdere politie-eenheden gearresteerd op het moment dat hij een helikopter wilde kapen. In het kader van het onderzoek werd ook in Maarheeze gezocht door de politie. Daar werd woensdagmiddag een BMW klemgereden en hield een zwaarbewapend arrestatieteam een vierde verdachte aan.

Door Redactie