Ruim een kwart meer verkeersongelukken in Limburg

Foto: iStock

Het aantal ongelukken op de snelwegen en provinciale wegen in Limburg is de afgelopen vier jaar met ruim een kwart gestegen.

Cijfers van de stichting Incident Management Nederland maken dat duidelijk. De stichting IMN is belast met de afhandeling van verkeersongelukken met motorvoertuigen.

In de periode van november vorig jaar tot en met oktober van dit jaar gebeurden op de grotere wegen in Limburg 1622 ongelukken. In dezelfde periode vier jaar eerder waren het er nog 1282. Dat is een stijging van 27 procent.

Smartphone
Stichting IMN heeft geen eigen gegevens over de oorzaak van de toename. Maar andere bronnen laten er geen twijfel over bestaan dat het groeiend gebruik van de smartphone achter het stuur de belangrijkste factor is, zegt IMN.

Met de toename van 27 procent zit Limburg precies op het landelijk gemiddelde. Gelderland noteert met 45 procent de grootste stijging aan verkeersongelukken. Brabant zit met 26 procent ongeveer op hetzelfde niveau als Limburg.

A73
De stichting heeft ook op afzonderlijke weggedeelten de ongelukken geturfd. Het noordelijk deel van de A73 komt daarbij als koploper uit de bus, met een ongevallenstijging van 131 procent. Het gaat daarbij om het weggedeelte van Vierlingsbeek tot Nijmegen. Daar nam het aantal verkeersongelukken toe van 88 naar 203.

Door Redactie