Ippel grote afwezige tijdens derby

Foto: De Limburger

Meer dan 7000 tickets zijn al verkocht voor het duel tussen MVV en Fortuna Sittard en de kassa’s zijn nog open vrijdag. MVV kan de steun van het thuispubliek gebruiken. De laatste vijf duels werden niet gewonnen door de Maastrichtenaren.

Een tegenvaller voor de thuisploeg is dat Ricardo Ippel zeker niet kan meespelen tegen de Sittardenaren. De aanvoerder heeft een bilspierblessure opgelopen. MVV-trainer Ron Elsen ziet een tegenstander die erg gevaarlijk is in de omschakeling. Geen ander team in de eerste divisie scoorde zoveel als Fortuna (22 keer). "En een aanname dat MVV wel even wint van Fortuna is uit de lucht gegrepen. Sterker nog, de laatste keer dat wij thuis van hun hebben gewonnen, herinner ik me niet eens uit de losse pols.” Voor de volledigheid: op 16 september 2011 won MVV voor het laatst thuis van Fortuna. Het werd toen 3-1.

Support
Maar statistieken zeggen niets, vindt Marco Ospitalieri. De vleugelverdediger van Fortuna Sittard kwam in het recente verleden nog uit voor de Maastrichtenaren. "We zijn nu goed bezig en dat is wat telt. We zagen dat er vorige week behoorlijk wat meer publiek op de tribune zat in Sittard. Het is mooi om te merken dat de club meer gaat leven in de stad.” Over uitsupport heeft Fortuna sowieso al weinig te klagen. En dat bewijst de club dit keer opnieuw. Het hele uitvak in de Geusselt zal vol zitten vrijdagavond: elf bussen met supporters rijden naar Maastricht.

Fortuna gaat de wedstrijd in als nummer twee in de eerste divisie met zestien punten. MVV staat met twaalf punten op de zevende plek.


Vermoedelijke opstelling MVV: Verrips, Ciranni, Pereira, Mmaee, Shermaine Martina, Okita Nys, Loshaj, Schroijen, Koolhof, Yildirim

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri, Semedo, Saddiki, Smeets, Askovski, Dianessy, Stokkers


Lees ook: MVV-fan en Fortuna-supporter blikken vooruit: ‘Rivaliteit maar geen haat’ 

 

Door Emil Visser