Fortuna na gelijkspel nog volop in de race voor play-offs

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

Fortuna is vrijdagavond in het thuisduel tegen Eindhoven op een 2-2 gelijkspel blijven steken. Ondanks de puntendeling is de Sittardse club nog volop in de race voor deelname aan de play-offs, met als inzet een plek in de eredivisie.

Redactie/Ron Langenveld

Fortuna gaat in de strijd om de eerste periodetitel aan de leiding. De Sittardse club heeft evenveel punten dan NEC, maar wel een veel beter doelsaldo (+6). Volgende week vrijdag valt de definitieve beslissing. Fortuna speelt dan uit bij De Graafschap, NEC neemt het op tegen Jong FC Utrecht.

VerschuivingenFortuna kwam tegen Eindhoven niet best uit de startblokken. Het ontbreken van rechtsbuiten Alesandro Semedo die vanwege zijn rode kaart bij MVV aan de kant stond en diverse verschuivingen in de opstelling waren daar ongetwijfeld debet aan. Al na een half uur moest trainer Sunday Oliseh met een wissel ingrijpen. Daarna ging het nauwelijks beter.

Desondanks waren het de Sittarenaren die even voor rust op voorsprong kwamen. Na een fraaie aanval zette Finn Stokkers de bal voor en kon Djibril Dianessy langs de keeper van Eindhoven schieten: 1-0.

StrafschopIn de tweede helft liep het beter bij de Sittardenaren. Tot er naar mening van de scheidsrechter Stan Teuben voor het doel van Miguel Santos wat al te hard geduwd werd door de Fortunezen. Uitgerekend doelpuntenmaker Dianessy trok een tegenstander onreglementair naar de grond. Mart Lieder mocht de penalty nemen en bracht Eindhoven na een klein uur spelen op gelijke hoogte (1-1).

Tien minuten later was het Stefan Askovski die na een schot van Finn Stokkers in de rebound de 2-1 voor Fortuna op het bord zette. Maar met nog tien minuten te gaan mocht FC Eindhoven net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Fries Deschilder wist er wel raad mee. Hij schoot de bal strak binnen in de linkerkruising: 2-2. Tot teleurstelling van de ruim 5.000 toeschouwers.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws