MVV verliest opnieuw, nu van Jong Utrecht

Jong Utrecht-MVV.© Orange Pictures/Frank Kerbusch

MVV is er voor de vierde keer op rij niet in geslaagd punten te pakken. Ditmaal was Jong Utrecht te sterk.

Emil Visser

Na dik vier minuten spelen was er al een flinke tegenslag voor MVV. In een rush naar voren op de linkerflank greep Shermaine Martina naar zijn hamstring en moest hij eraf. Tuur Houben kwam voor hem in het veld, Joeri Schroijen werd daarna geposteerd op de linksbackpositie.

VoorsprongMVV kon daarna wel een klein feestje vieren. Na 18 minuten spelen kwamen de Maastrichtenaren op voorsprong. Een afgeslagen corner kwam pal voor de voeten van Attila Yildirim. De spits, die in het verleden nog voor FC Utrecht speelde, haalde hard uit: 0-1.

MVV had daarna echter moeite met de thuisploeg. Utrecht drukte en duwde en kreeg wat kansjes. Vijf minuten voor de rust kreeg Nick Venema net zoveel ruimte als Yildirim eerder kreeg. Hij kon Michael Verrips passeren: 1-1.

NysVlak voor de tegentreffer was Pieter Nys al geblesseerd geraakt. Hij speelde nog even door, maar moest in de blessuretijd van de eerste helft van het veld om gewisseld te worden. Matisse Thuys kwam er in voor hem.

In de tweede helft kreeg MVV nog een paar kansen. Onder andere Jonathan Okita en Marvin Ogunjimi waren dichtbij een goal. Overtuigend was het niet, in de wedstrijd waar Jong Utrecht verzorgder speelde, maar nauwelijks kansen kreeg. Vijf minuten voor tijd was het dan toch de thuisploeg die scoorde. Hiermee bracht Jong Utrecht MVV de vierde nederlaag op rij toe.TwaalfdeMVV is door het verlies gezakt naar de twaalfde plaats in de Jupiler League.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws