Complete chaos in Blerick rond flat na dodelijke schietpartij

De sfeer rond de flat waar verdachten van de dodelijke schietpartij in Blerick zich mogelijk schuilhouden is zeer explosief.

Redactie

Op de plek die met politielinten is afgezet hebben zich ruim tweehonderd mensen verzameld. De menigte is woedend en eist dat de verdachten naar buiten komen. 

Chaos
De chaos is compleet rond de flat aan de Meidoornstraat. De politie voelt zich genoodzaakt om in te grijpen en gebruikt knuppels om de menigte uit elkaar te drijven. Honderd Turken zoeken ter plekke de confrontatie met de Mobiele Eenheid (ME). De ME is met zo'n zestig man sterk paraat. Het gebied rond flat wordt helemaal afgezet tot aan de Diependijkstraat. 

Oproep
Via de speaker van een politieauto heeft een man de menigte in het Turks toegesproken. Hij riep hen op om naar huis te gaan. Sommigen gaven hier gehoor aan, maar lang niet iedereen.  
Zoektocht
In het appartement van de flat zijn het door het arrestatieteam geen verdachten aangetroffen. De zoektocht wordt nu vervolgd in de kelderruimte van het gebouw. Ömer Köksal
Woensdagmiddag werd op klaarlichte dag de 22-jarige Ömer Köksal. doodgeschoten. De schietpartij vond omstreeks 13:30 uur plaats in de Nieuwborgstraat, vlakbij de rotonde. Volgens ooggetuigen werd het slachtoffer neergeschoten door twee jonge mannen. Ze zouden te voet gevlucht zijn. Er is inmiddels één verdachte gearresteerd. De politie benadrukt nog niet te weten welke rol deze persoon precies heeft gespeeld.

Niet voor het eerst
Het is bepaald niet voor het eerst dat er geschoten wordt in Blerick. Het dorp werd de laatste tijd vaker opgeschrikt door ernstig vuurwapengeweld. Zo werd afgelopen augustus nog de 44-jarige Kemal Zengin voor de deur van zijn woning geliquideerd.

Meest gelezen

Gemeenteberichten