Limburgensia

In het zonnetje gezet

Afbeelding: Archief Limburgs Dagblad

Een pastor wordt in het zonnetje gezet. Om zijn priesterjubileum te vieren is er een groot kinderfeest georganiseerd. De populaire pater zette hij zich jarenlang in voor de minder bedeelde groepen in de samenleving. Hier poseert hij temidden van de mensen tussen wie hij leeft en werkt, en waar zijn hart naar uitgaat.

Waar is deze kiek genomen, en wie herkent de jubilaris en "zijn mensen" op deze foto uit mei 1980?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Goedemorgen, 
De pastor op de foto is Pierre van der Heyden. Hij werd ook “Abee Pierre” genoemd. Hij heeft jaren op het kamp en in de gevangenis gewerkt. Ik werkte destijds in PI-overname. Jaren later kwam ik hem in Geleen in het revalidatiecentrum tegen. Hij had een zwaar auto-ongeluk gehad. Helaas is hij overleden. Hij was een fantastisch man. 
Groet,
Jos Hensels

Jubilaris pater Van der Heyden, passionist. Woonwagenkamp Vinkenslag Maastricht.
Pater van der Heyden was actief in de kapel van Pater Karel in Munstergeleen, en was aalmoezenier voor de mensen in de gevangenis Maastricht.
Marlou Frenken
Munstergeleen

Geachte heer De Vreede, 
Is dat niet Pater Van der Heyden van de paters Passionisten van het klooster in Maria-Hoop, die ook pastor was op het woonwagenkamp in Sittard, en postulator van pater Karel in Munstergeleen?
Hij kwam in de zeventiger jaren elke maandagochtend met het geld van de offerblokken (een gedeeltelijk met kleingeld gevuld emmertje) van de kapel van pater Karel naar "mijn" kantoor van de Boerenleenbank, later Rabobank Maria-Hoop. Wij hadden een geld- en sorteermachine die in een mum van tijd de munten telde. Hij was ook overste van het klooster in Maria-Hoop.
Vriendelijke groeten,
Ben Bartholomeus

Dat is Pater Joachim, PJW van der Heijden, pater Passionist. Woonde in het klooster Paters Passionisten in Maria-Hoop. Was in de 60er jaren godsdienstleraar aan de Huishoudschool in Koningsbosch, waar ik ook werkte. Een fijn mens. Deed veel goed werk op het woonwagenkamp in Sittard.
Ine Dauven- van Kruchten

De pastor is pater Van der Heijden op het kampje in Sittard
Groeten,
mevr. Custers van de Wal

 

Door Peter de Vreede