Ralf Berendsen uit Schinveld wint tweede Michelinster met La Source in Lanaken

Ralf Berendsen ( 43) heeft met restaurant La Source in Lanaken een tweede Michelin ster gewonnen. De uit Schinveld afkomstige chef kok kreeg vier jaar geleden de eerste ster met La Source, dat deel uitmaakt van La Butte aux Bois in Lanaken.

"Wow, dit is waanzinnig, ik kan het nog niet bevatten dat we nu met La Source tot het selecte groepje van twee sterrenrestaurants behoren. Ik had dit niet verwacht, de ambitie om steeds verder door te groeien hebben we, maar dat nu al de tweede ster zou komen, onvoorstelbaar mooi. Dit is een ongekende teamprestatie. Enkel met medewerkers, die van dezelfde ambitie bezield zijn, kun je dit niveau halen," reageerde de dolgelukkige kok vanuit Gent, waar Michelin de sterren voor België bekend maakte.

Geweldig
Guido Braeken ( 33) uit Oirsbeek en Sven Nijenhuis( 28) uit Valkenburg delen mee in de vreugde. Beide Limburgse koks maken deel uit van Berendsens kookbrigade. "Ik werk al ruim 5 jaar met Ralf. Dit is geweldig voor ons allemaal", aldus Braeken.

Talent
Voordat Berendsen in 2012 in Lanaken aan de slag ging als chef kok van het ambitieuze La Butte aux Bois was hij werkzaam bij Kasteel Wittem in Wittem, waar hij tien jaar actief was, bij het drie sterrenrestaurant In Schiffchen in Düsseldorf, Aubergine in Steyl, en kasteel Doenrade in Doenrade. Hij geldt al geruime tijd als een van de meest talentvolle en veelzijdige koks van België.

Door Ray Simoen