Weerstand tegen bouw distributiecentrum in Weert

Afbeelding: De Limburger

Omwonenden van het toekomstige distributiecentrum van de firma Heylen op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 zijn naar de Raad van State gestapt.

Ze zijn het niet eens met de procedure die de gemeente heeft gevolgd om het 110.000 vierkante meter grote distributiecentrum te laten landen in Weert.

Hinder
De omwonenden verwachten overlast door stank, licht en fijnstof door het immense distributiecentrum dat zeven dagen per week, 24 uur per dag in bedrijf zal zijn. De toevoerweg naar de laad- en losplaatsen voert direct achter hun woningen, stellen de buurtbewoners.

Onaangenaam verrast
Volgens de buurtbewoners werden ze pas geinformeerd over de plannen toen ze al definitief waren, De omwonenden voelen zich daardoor overrompeld. Ze hopen nu dat de hoogste bestuursrechter van het land besluit dat de procedure over moet, zodat ze zienswijzen in kunnen dienen en daarmee aanspraak kunnen maken op een schadevergoeding.

Oplossingen
De gemeente geeft aan maatregelen te nemen om de overlast te beperken. Zo zou er een geluidswal en een groenstrook tussen het bedrijventerrein en de woningen aangelegd worden.

Wanneer de zaak bij de Raad van State dient, is nog niet bekend.

Door Leon Janssen