Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Eten en drinken

Geblinddoekt eten? Het zit eraan te komen

Geblinddoekt eten? Het zit eraan te komen

Servais Tielman in zijn restaurant Cucina del Mondo dat een make-over kreeg van graffitikunstenaars. Foto: Bas Quaedvlieg

Michelin maakt maandag bekend welke restaurants er sterren (bij)krijgen en kwijtraken. Servais Tielman werkte zijn hele leven toe naar die ster. Maar toen hij hem eenmaal had, ging het (even) mis.

Al toen Servais Tielman drie of vier jaar oud was, wist hij: ik wil kok worden. "Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik bij mijn moeder op het aanrecht zat en mee in de pannen roerde. Op verjaardagen en met kerst kreeg ik keukengerei en kookboeken. Mijn vader schreef daar altijd een tekst in. In mijn allereerste kookboek schreef hij: ‘ooit de eerste driesterrenchef van Nederland’. 
Nee, dat is niet gelukt."

Tegen de stroom in

De tatoeages op zijn linkerarm linkerarm ...