Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Eten en drinken

Het warme gevoel van friet met zoervleisj

Het warme gevoel van friet met zoervleisj

Roger Rassin geeft in het MECC Maastricht een kookdemonstratie. Foto: Loraine Bodewes

De carrière van Roger Rassin liep op rolletjes: van leerling-kok in Maastricht tot chef-kok van La Rive, restaurant van het Amsterdamse Amstelhotel. Maar 12 december 2016 nam Michelin de ster af, die La Rive al 23 jaar had. "De grond zakte onder me weg.” Gelouterd blikt hij terug. "Ik wil geen knorrige, oude kok worden.”

Een keuken vol huilende koks die het hoofd bedekken met een servet. Tegen een aanrecht staat chef-kok Roger Rassin, groggy als een bokser, die net een uppercut heeft moeten incasseren.

Aanhoudend rinkelen er telefoons. De (inter)nationale pers wil een reactie op het grote nieuws van die dag: Michelin heeft na 23 jaar La Rive, het restaurant van het Amstelhotel, zijn ster afgenomen. Net in het jaar dat het statige Amstelhotel 125 jaar bestaat, en dan geen ster meer. "Een giga-klap was het. ...