Rechtbank twijfelt aan verhaal verdachten xtc-zaak Neer

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

De rechtbank Roermond heeft grote twijfels over de verklaringen van de verdachten in een grote drugszaak in Neer.

Theo S. (43) uit Swalmen zegt dat hij op 14  augustus op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. De politie deed op die dag een inval een woning aan Kinkhoven en vond daar bijna 36.000 xtc-pillen en 75 kilo grondstof voor deze partydrug.

Niet geweten
S. zegt dat hij die dag naar Neer is gegaan omdat daar iets verplaatst moest worden. Dat in het huis pillen en grondstof lagen en er ook een machine stond om pillen te persen, zou hij niet hebben geweten. Een medeverdachte vertelde eerder hetzelfde verhaal. Toch blijven ze allebei in de cel.

Lees ook: Grote drugsvangst: politie vindt in huis 30.000 xtc-pillen

Beelden
De politie heeft oudere observatiebeelden waarop te zien is hoe iemand vaatjes met bindmiddel, nodig voor het maken van pillen,  in een auto laadt. Die persoon zou Theo S. zijn. 

Politie en justitie vermoeden dat de verdachten kant-en-klaar poeder door het toilet hebben gespoeld toen de politie aan de deur stond. Het duurde lang voordat de deur voor de politie werd geopend. Een derde verdachte, een inwoner van Stuttgart, is voortvluchtig.

De eigenaar van het pand is vrij.  Hij zal  in 2018 gelijktijdig met de anderen worden berecht.  Eind januari staat een regiezitting gepland.

Door Jos Emonts
Leudal