Broers Martina en Okita fit, Ogunjimi traint weer

© Bas Quaedvlieg

MVV speelt de laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen de nummer zeventien van de competitie: Jong AZ. De Maastrichtenaren hebben iets recht te zetten in eigen huis. Het laatste duel in de Geusselt ging met 0-4 verloren tegen Jong Ajax.

Emil Visser

"Jong AZ is denk ik vergelijkbaar met Jong Ajax", zei MVV-coach Ron Elsen donderdag na de laatste training voor het duel. "Spelers met een goede techniek die willen voetballen."

DrukHet was overigens druk op de training van MVV. Niet zozeer door belangstellende supporters, maar vooral door een groot aantal aanwezige spelers. De Maastrichtenaren hadden de laatste maanden veel pech met blessures. Langzaam maar zeker zetten steeds meer spelers de stap naar het veld. De broers Martina speelden mee op de training, Marvin Ogunjimi was voor het eerst weer van de partij en Christophe Janssens verzette was loopwerk langs het veld.

OkitaOok topscoorder Jonathan Okita – hij ontbrak vorige week nog tegen FC Dordrecht – was weer present. „Voor het eerst hebben we geen trainers of keepers bij een partij hoeven inzetten op 10 tegen 10 te spelen”, klonk het opgelucht uit de mond van Ron Elsen. De enige selectiespeler bij MVV voor wie een herstel echt nog ver weg lijkt, is aanvoerder Ricardo Ippel.

SchorsingSpits Ogunjimi trainde volop mee. Maar hij is nog niet klaar om te spelen. De broers Martina, die kampten met hamstringblessures, wel. Zij zullen beiden starten in het laatste thuisduel van 2017. Reden hiervoor is een schorsing van Steven Pereira, die geel kreeg in de wedstrijd tegen FC Dordrecht. MVV heeft nog nooit tegen Jong AZ gespeeld. Tegen de hoofdmacht van Alkmaarders speelde MVV recent nog. In september kwam MVV nét tekort voor een stunt in de beker. Het werd toen 2-3.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws