Massale belangstelling voor vastelaovesfilm Nao ’t Zuuje

© De Limburger

De belangstelling voor vastelaovesfilm Nao ’t Zuuje is enorm. In CityCinema Venlo zijn inmiddels 50 voorstellingen en in Luxor Reuver 20. Ook in Sittard is de film te zien.

John Verstraelen

Joep Caubo van CityCinema en Luxor Service Bioscoop zegt een dergelijke interesse in een filmdocumentaire in zijn ruim dertigjarige carrière als bioscoopexploitant nog nooit te hebben meegemaakt. "Hemel op Aarde was ook een kaskraker met tussen de tien- en twaalfduizend bezoekers, maar dat was wel in twintig weken. Ja, dit is absoluut een mooie meevaller voor mij. En een enorm boost voor het Limburg Film Festival.”

UitverkochtSinds de vijf premières, afgelopen zaterdag in Venlo in De Maaspoort, loopt het storm voor de film van regisseur Rob Hodselmans en producer Pieter Kuijpers, een idee van Jocus-stadsprins Lex Uiting. In Venlo waren 32 voorstellingen in een mum van tijd uitverkocht. Daarom zijn er nog 18 bijgekomen. Caubo overweegt zelfs om de film tijdens het carnaval ook te laten draaien.

AmbassadeursIn Reuver wordt de film vanaf 18 januari twintig keer vertoond. Caubo zegt aanvankelijk niet blij te zijn geweest dat de documentaire in De Maaspoort in première ging. "Een film hoort in een bioscoop. Maar iedereen was zó enthousiast, dat er zaterdag vijf keer 750 ambassadeurs van de docu naar huis gingen. En opeens wil blijkbaar iedereen de film zien.”

Naar het zuidenNao ’t Zuuje gaat ook letterlijk naar het zuiden. In Filmhuis De Domijnen in Sittard is de film vrijdag, zaterdag en zondag te zien. Filmprogrammeur Freek Huijs uit Venlo van De Domijnen: "Ik heb het daar met Rob Hodselmans en Pieter Kuijpers in december al over gehad. En ook met mensen die in Sittard-Geleen in de carnavalswereld. We zijn het er over eens dat het een Limburgs carnavalsverhaal is, opgetekend in de Venlose vastelaovesarena.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten