Massale belangstelling voor vastelaovesfilm Nao ’t Zuuje

Afbeelding: De Limburger

De belangstelling voor vastelaovesfilm Nao ’t Zuuje is enorm. In CityCinema Venlo zijn inmiddels 50 voorstellingen en in Luxor Reuver 20. Ook in Sittard is de film te zien.

Joep Caubo van CityCinema en Luxor Service Bioscoop zegt een dergelijke interesse in een filmdocumentaire in zijn ruim dertigjarige carrière als bioscoopexploitant nog nooit te hebben meegemaakt. "Hemel op Aarde was ook een kaskraker met tussen de tien- en twaalfduizend bezoekers, maar dat was wel in twintig weken. Ja, dit is absoluut een mooie meevaller voor mij. En een enorm boost voor het Limburg Film Festival.”

Uitverkocht
Sinds de vijf premières, afgelopen zaterdag in Venlo in De Maaspoort, loopt het storm voor de film van regisseur Rob Hodselmans en producer Pieter Kuijpers, een idee  van Jocus-stadsprins Lex Uiting. In Venlo waren 32 voorstellingen in een mum van tijd uitverkocht. Daarom zijn er nog 18 bijgekomen. Caubo overweegt zelfs om de film tijdens het carnaval ook te laten draaien.

Ambassadeurs
In Reuver wordt de film vanaf 18 januari twintig keer vertoond. Caubo zegt aanvankelijk niet blij te zijn geweest dat de documentaire in De Maaspoort in première ging. "Een film hoort in een bioscoop. Maar iedereen was zó enthousiast, dat er zaterdag vijf keer 750 ambassadeurs van de docu naar huis gingen. En opeens wil blijkbaar iedereen de film zien.”

Naar het zuiden
Nao ’t Zuuje gaat ook letterlijk naar het zuiden. In Filmhuis De Domijnen in Sittard is de film vrijdag, zaterdag en zondag te zien. Filmprogrammeur Freek Huijs uit Venlo van De Domijnen: "Ik heb het daar met Rob Hodselmans en Pieter Kuijpers  in december al over gehad. En ook met mensen die in Sittard-Geleen in de carnavalswereld. We zijn het er over eens dat het een Limburgs carnavalsverhaal is, opgetekend in de Venlose vastelaovesarena.”  

Door John Verstraelen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten