Rechter steekt stokje voor ski-reis van scholier

Afbeelding: iStock

Een leerlinge van het Romboutscollege in Brunssum heeft via de rechter geprobeerd af te dwingen dat ze mee mocht op skivakantie. De rechter wees de eis af.

De rechter was het eens met de schoolleiding dat de skireis door het gedrag van het meisje voor haarzelf én anderen gevaarlijk zou kunnen zijn.

Afspraken
Het meisje, dat al eerder problemen had veroorzaakt, wilde graag mee. Daar stemde de school mee in, op voorwaarde dat ze zich zou houden aan afspraken die op papier werden vastgelegd. Dat bleek niet zo te zijn. Ze had gespijbeld, werd uit de klas gestuurd, rookte op plekken waar dat niet mocht en maakte strafwerk niet. De schooldirectie was onverbiddelijk: geen skivakantie.

Rechten van de Mens
De advocaat van de scholier beriep zich onder meer op jurisprudentie van het College voor de rechten van de Mens. Daaruit zou blijken dat het Romboutscollege een zorgplicht heeft en akkoord zou moeten gaan met deelname van het meisje aan de reis.

Maar de rechter ging daar niet in mee en stelde de school in het gelijk.

Door Marcel de Veen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen