'Dader steekpartij Leger des Heils stak al eerder'

Afbeelding: Nifoma

De bewoner van daklozenopvang Leger des Heils aan de Statensingel in Maastricht die vrijdag een medebewoner meerdere malen met een mes stak, was al eerder betrokken bij een steekpartij in de opvang.

Dat melden ingewijden. De politie kon dat vrijdag niet bevestigen; de woordvoerder van het Leger des Heils-filiaal weigerde elk commentaar. Later liet het landelijke directielid Joke Wissenborn wel weten dat de ene man door de andere zonder enige aanleiding in de hals werd gestoken. Dit gebeurde in het halletje van de opvang.

Toegangsverbod
De vijftigjarige man zou pas sinds enkele weken weer welkom zijn bij het Leger des Heils, omdat hij eerder al betrokken was bij een steekincident. Naar aanleiding daarvan was hem een toegangsverbod van drie maanden opgelegd. Volgens de ingewijden waren de spanningen in het huis weer opgelopen, sinds de terugkeer van de man, die als zwaar drugsverslaafd te boek staat.

Zwaargewond
Vrijdagmiddag stak hij rond kwart over twee zijn medebewoner neer, waarna hij met zijn kleding onder het bloed op de vlucht sloeg. De politie wist hem niet veel later aan te houden in de Laag Gubbelstraat. Hij zit vast. Het slachtoffer, dat niet bij kennis was, werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie is de man zwaargewond, maar is zijn toestand niet kritiek.

Door Ivo Kok