Fortuna periodekampioen na winst op Jong Ajax

Door een 2-1 overwinning op Jong Ajax heeft Fortuna Sittard beslag gelegd op de tweede periodetitel.

Het is de eerste tastbare prijs sinds het kampioenschap in de eerste divisie in 1995. Voor de winterstop stelde Fortuna de play-offs al veilig, maar na de winst op de Amsterdamse beloften is nu ook het periodekampioenschap officieel. De eerste periode glipte Fortuna eerder dit seizoen nog door de vingers.

Basis
De basis voor de zege werd gelegd in de eerste twintig minuten. Zonder echt te overheersen, kwamen de Sittardenaren twee keer tot scoren. Beide treffers kwamen op naam van Djibril Dianessy. Eerst benutte hij de rebound na een vrije trap op de paal van Marco Ospitalieri, daarna prikte hij bij de eerste paal een voorzet van assistkoning Lisandro Semedo binnen.

Junioren
Na rust had Jong Ajax - dat veel spelers met de A-selectie op trainingskamp zag gaan naar Portugal en dus moest terugvallen op junioren - het betere van het spel. Het kwam ook terug in de wedstrijd door een kopbal van Dani de Wit, slecht verwerkt door keeper Miquel Santos. Ondanks nog een dot van een kans van De Wit, een stevig offensief en vijf minuten extra tijd kwam Jong Ajax niet langszij.

Koploper
In de reguliere stand blijft Fortuna koploper met een wedstrijd meer gespeeld dan nummer twee NEC, dat maandag de door sneeuw afgelaste wedstrijd tegen FC Oss inhaalt.

Door Nick Bruls

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen